Hulp bij dementie

Na de diagnose kan de persoon met dementie vaak nog lange tijd thuis wonen, maar heeft net als de mantelzorger in toenemende mate hulp en ondersteuning nodig. Voor bijna ieder probleem zijn er verschillende oplossingen en instanties te vinden.

Het vinden van hulp bij dementie is voor een leek niet gemakkelijk. Gelukkig weet U Staat Centraal als geen ander de weg. Maak een afspraak met ons via 071 - 562 22 90 of info@u-staat-centraal.nl

 

Niet pluis?

Heeft u een unheimisch gevoel of een vermoeden dat uw partner of ouder lijdt aan beginnende dementie (in vaktermen een-niet-pluis-gevoel)? Neem dan allereerst contact op met uw huisarts. Hij/zij verwijst u door naar een geriater of neuroloog bij een diagnostisch centrum. Afhankelijk van de diagnose wordt u een casemanager toegewezen.

Het stappenplan toekenning thuiszorg op uw maat vertelt u precies wat er allemaal bij komt kijken.

 

Steun voor mantelzorgers

Om mantelzorgers te ondersteunen, organiseert U Staat Centraal thema-avonden. Voor mensen die meer kennis willen over dementie en samen met anderen willen praten over vragen en gevoelens, die komen kijken bij de zorglast rond dementie.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Voor het laatste nieuws zie Facebook

> lees meer

Terug naar boven