Aanmelden voor thuiszorg op maat

Woont u thuis en kunt u daar niet meer voor uzelf, uw partner of uw ouder zorgen? Of wordt u binnenkort ontslagen uit het ziekenhuis of verpleegtehuis en heeft u thuis (nog) ondersteuning nodig, bijvoorbeeld hulp bij het naar bed gaan, douchen, bij het klaarmaken van uw ontbijt, lunch of diner of bij het innemen van medicijnen of het organiseren van uw huishouden?

 

Over toegang tot thuiszorg op uw maat

 1. Heeft u persoonlijke verzorging of verpleging nodig?  Neemt  u dan contact met ons op. Wij brengen u in contact met een wijkverpleegkundige die uw indicatie aanvraagt bij uw verzekeraar.
  Binnen de regels van het PGB reglement van uw verzekeraar, kunt u kiezen deze zorg in een persoonsgebonden budget te ontvangen en daarmee zelf de regie over uw zorg te bepalen.  
   
 2. Heeft u begeleiding nodig, dat is ondersteuning om thuis te kunnen wonen, dan wordt dat geregeld door uw gemeente vanuit de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning).  
  Het zorgloket van uw gemeente onderzoekt samen met u en uw mantelzorgers wat u zelf  kan en waar u ondersteuning in nodig heeft.  Vervolgens wordt bekeken wie die ondersteuning kan bieden. Uw mantelzorger, een vrijwilliger of wellicht  een professioneel zorgverlener?  
  Alle gemeenten bieden de mogelijkheid tot een persoons gebonden budget en u kunt daarmee bij ons terecht voor thuiszorg op maat.
   
 3. Heeft u vanwege uw dementie of chronische ziekte altijd toezicht en een beschermde leefomgeving nodig? Het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg) verzorgt uw indicatie. Deze indicatie kunt u in een persoonsgebonden ontvangen en daarmee maken wij samen met u en uw mantelzorgers een  plan om thuis wonen mogelijk te maken. De verblijfsindicaties zijn geregeld in de WLZ (Wet Langdurige Zorg) en het zorgkantoor regelt het persoons gebonden budget.
   
 4. U Staat Centraal informeert u graag en helpt u op de goede weg. Neemt u contact op via dit contactformulier ?

 

Als u kiest voor U Staat Centraal

Dan komen wij bij u langs voor een persoonlijk gesprek. Thuis of op de locatie van uw keuze.

Aan het einde van het gesprek ontvangt u van ons een informatiepakket met daarin:

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Voor het laatste nieuws zie Facebook

> lees meer

Terug naar boven