Nieuws USC

 

18 april 2017

Zie link naar Facebook rechtsboven op deze pagina

 

01 november 2016

Vandaag vieren wij ons 10 jarig jubileum!

Precies 10 jaar geleden ben ik begonnen met U Staat Centraal.

Een bijdrage leveren om het leven aangenamer en prettiger te maken als de omstandigheden door ziekte of ouderdom ingewikkeld zijn, dat was 10 jaar geleden mijn missie en de reden waarom ik ben begonnen met U Staat Centraal. En nog steeds is dat de motivatie waarom wij elke dag met zoveel plezier werk maken van deze missie.

Inmiddels bieden 150 gemotiveerde freelance zorgverleners aan gemiddeld 120 cliënten dagelijks zorg op maat, op het moment dat de cliënt dat wenst en nodig heeft.

Op ons kantoor werken wij met 7 personen om dit mogelijk te maken. We zijn dankbaar voor ons mooie werk!

Lineke, Annemieke, Renée, Simoniek, Carla, Angelique en Carine

 

05 januari 2016

Zorg op maat in 2016

Ook in 2016 zijn volop mogelijkheden van zorg op maat.

Wij nodigen u van harte uit contact met ons op te nemen voor een persoonlijke ontmoeting.

 

09 september 2015

U Staat Centraal in actie voor vluchtelingen

Doe mee! U Staat Centraal in actie voor de vluchtelingen!

Het kan niemand zijn ontgaan, het enorme leed van alle vluchtelingen in de wereld en nu in het bijzonder de mensen op de vlucht uit Syrië. U Staat Centraal is in actie en draagt samen met 150 freelance zorgverleners haar steentje bij om de vluchtelingen te helpen. We hebben een financiële bijdrage gedoneerd aan Vluchtelingenwerk, maar we gaan verder. Wij willen, hoe kan het ook niet anders, verzorgingsartikelen inzamelen. Na overleg met het Rode Kruis, vinden zij ons plan een fantastisch initiatief.

Doet u ook mee? Wij zorgen ervoor dat de spullen in 1 van de Welkom Winkels van het Rode Kruis terecht komen, zij staan garant voor het aanbieden van deze spullen aan de vluchtelingen die wij komende weken in Nederland zullen verwelkomen.

Wat willen we inzamelen?

Het staat u natuurlijk ook vrij om geld te doneren:

https://doneer.rodekruis.nl/syrie

NL83INGB0000006868 (6 nullen)

Wij willen u vragen aan bovenstaande suggesties te houden, dat zijn nl. de spullen waar het meeste behoefte aan is. In het kantoor van U Staat Centraal staan nu dozen klaar om de spullen in te verzamelen. Van 9 uur tot 17 uur bent u van harte welkom op ons kantoor op de Rouboslaan 30 te Voorschoten. Inzamelen is mogelijk tot en met vrijdag 2 oktober. De week erna zullen wij de inzameling wegbrengen.

Doe mee en geef! Iedereen heeft toch recht op een beetje verzorging en aandacht.

Onze missie: ‘ Zorg met hart en handen’

Met hartelijke groet,

Het team van U Staat Centraal

 

11 december 2014

U Staat Centraal in 2015

U Staat Centraal heeft namens ZZP'ers in de zorg een overeenkomst afgesloten met de gemeenten Voorschoten, Wassenaar, Voorburg en Leidschendam.

En dat is goed nieuws. Dat betekent dat u in 2015 voor begeleiding rechtstreeks U Staat Centraal kunt kiezen. En daarmee kiest u voor onze zorgoplossingen op maat.

Maar er zijn ook volop mogeljikheden voor persoonsgebonden budget (PGB):

Heeft u interesse in 'zorg op maat' bel ons op voor meer informatie! Wij vertellen u graag hoe het werkt en wijzen u de weg!

 

13 maart 2014

Familiebijeenkomst of cursus

Binnen U Staat Centraal is ook aandacht voor mantelzorgers.

Sowieso al doordat U Staat Centraal  zorg op maat organiseert waardoor de mantelzorger met de cliënt samen bepalen wie wanneer zorg komt bieden. De mantelzorger kan daardoor ontspannende activiteiten plannen en ‘vrije tijd’ creëren.

Daarnaast organiseert U Staat Centraal op uw verzoek  familiebijeenkomsten die geleid worden door Ime Dekker,  docent verpleegkundige en onze bedrijfstrainer.
Ime traint al vele jaren alle freelance zorgverleners die via U Staat Centraal bij onze cliënten met dementie werken.
Ime heeft veel ervaring en kennis.  En zal tezamen met u in één  avond  inventariseren wat er speelt in uw familie met uw gedementeerde partner, ouder, zus of broer. 
Met als resultaat meer inzicht en kennis over de ziekte en verbeterde omgang met uw geliefde familielid. Meer acceptatie en blijdschap.

Neemt u voor meer informatie contact met ons op?

De kosten van deze avond kunt u als ‘cursus’ betalen uit het PGB.

Heeft u behoefte aan een cursus van 6 avonden? Georganiseerd door Voor elkaar, welzijn voor iedereen? En gegeven door psycholoog Marjan Corbeek van Florence en mantelzorgondersteuner Mieke Klein. De avonden zijn 1, 8 en 15 april, 13 en 20 mei en 24 juni.

Opgeven voor 20 maart. Heeft u interesse kunt u contact met ons opnemen dan helpen wij u verder.
 

 

15 december 2013

Verbinding maakt sterk

U Staat Centraal verbindt zich met 16 organisaties in het land. Deze organisaties hebben gemeen dat zij clienten ondersteunen bij het organiseren van 'zorg op maat' door middel van een PGB. Op deze manier heeft de zorgvrager eigen regie!

De Alliantie Erkende PGB bureaus, AEP, wordt 19 december 2013 opgericht en zet zich in om de continuiteit van deze vorm van zorg te waarborgen. En faciliteert daarmee tevens duizenden zzp zorgverleners die naar volle tevredenheid werkzaam zijn in onze branche.

Lees meer op www.alliantiepgb.nl

 

 

22 oktober 2013

Jaarlijkse audit; alles op orde

Het Keurmerk ' Goedgekeurd PGB bureau' toont dat wij onze zaken met betrekking tot PGB goed op orde hebben.

Het Keurmerkinstituut heeft afgelopen donderdag 17 oktober de jaarlijkse audit uitgevoerd en zonder op- of aanmerkingen is U Staat Centraal wederom een Goedgekeurd PGB bureau!

 

06 oktober 2013

15 oktober gaan we van start!

 

Het is zover. Societeit Roubos gaat 15 oktober van start.

Om kennis te maken en u onze mooie Societeit te laten zien en te vertellen wat wij doen op onze locatie voor mensen met lichte of minder lichte geheugenproblemen, nodigen wij u van harte uit voor een drankje en appeltaart.

 

Op maandag 14 oktober van 16 tot 18 uur voor casemanagers, huisartsen en andere collega's.

 

Op vrijdag 18 oktober van 15 tot 18 uur voor iedere geinteresseerde.

 

Graag tot dan!

 

 

 

24 augustus 2013

Streefdatum van de start is 1 oktober 2013

Vanaf oktober 2013 starten wij met een dagbesteding voor mensen met dementie. Op 4 middagen per week van 15 tot ongeveer 19 uur kunnen wij onze gasten ontvangen en een prettige middag aanbieden in onze mooie Sociëtieit. Onder professionele begeleiding en met hulp van vrijwilligers, in een groep van maximaal 8 personen, op dinsdag, woensdag, donderdag en zondag.

We zoeken aansluiting bij de leefsfeer van onze gasten en onderdeel van het programma is het met elkaar genieten van een vers bereide avondmaaltijd.

Nu de dagen korter worden is een 'zorgzaam' programma in de namiddag en vroege avond een prettige aanvulling op het weekschema van iemand die de regie verliest en waar structuur, sociale ontmoetingen en verse maaltijden zo belangrijk zijn.

Klik hier voor meer informatie.

 

 

05 juni 2013

Wij zijn verhuisd

Op 31 mei is U Staat Centraal verhuisd naar een nieuw en vooral ruimer kantoor op:

 

Rouboslaan 30
2252 TR Voorschoten

 

Het nieuwe kantoor wordt op 6 juni officieel geopend door wethouder Adema van Voorschoten.

 

04 juni 2013

ISO 9001 gecertificeerd

In de tweede week van mei is de bedrijfsvoering en de dienstverlening van U Staat Centraal opnieuw ISO 9001 gecertificeerd. ISO 9001 is een norm waarin staat beschreven waar het kwaliteitsmanagementsysteem van een organisatie aan moet voldoen. Wij zijn uiteraard heel blij dat we dit keurmerk weer op zak hebben.

 

02 juni 2013

U Staat Centraal op thuiszorgconferentie in Wassenaar

In het kader van alle snel op elkaar volgende veranderingen in het veld van zorg en welzijn, organiseerden de gemeenten Voorschoten en Wassenaar op 3 juni een conferentie voor alle zorg- en welzijnsorganisaties in deze beide gemeenten. Halverwege de middag kwamen ruim 150 deelnemers bijeen in cultureel centrum de Warenaar in Wassenaar.

Wethouder Adema legde de zaal haarfijn uit hoe zorg, jeugdzorg en participatie vanaf 2015 onder de WMO zullen komen te vallen.Oprichter Lineke van de Scheur van U Staat Centraal was gevraagd om aansluitend in een workshop uitleggen op welke slimme manier U Staat Centraal de zorg organiseert.

Naar verwachting zullen partijen in zorg- en welzijnssector elkaar de komende jaren nog regelmatig treffen om alle veranderingen en gewenste veranderingen in de zorg in goede banen te leiden.

 

01 juni 2013

Ouderen verslaafd aan slaappil om maar niet te piekeren

In de Volkskrant van 1 juni lazen wij dat steeds meer ouderen verslaafd raken aan slaappillen. Hoe alarmerend is dat? Alle slaapmiddelen, zijn in meer of mindere mate verslavend. Bij langdurig, dagelijks gebruik kun je nog moeilijk zonder. Slaapmiddelen tasten het geheugen en het concentratievermogen aan. Volgens schattingen zijn slaapmiddelen elk jaar verantwoordelijk voor 1350 gebroken heupen. Vooral ouderen lopen een groot risico.

Op latere leeftijd verandert het slaappatroon, diepe slaap en oppervlakkige slaap wisselen elkaar steeds sneller af. Ouderen schieten vaak wakker en denken dat ze minder goed slapen. Ze gaan daardoor piekeren en vatten nog minder goed de slaap, aldus de experts.

Afkicken gebeurt door het gebruik in heel kleine stapjes af te bouwen over een lange periode. Begeleiding is daarbij essentieel. Het kan ook online: van de patiënten die het volledige onlinehulpprogramma doorlopen, kan 65% na 4 maanden zonder slaappil naar bed.

Meer weten? Ga in gesprek met uw huisarts.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Voor het laatste nieuws zie Facebook

Naar Facebook pagina >

Terug naar boven