Ervaringen

Onze ervaringsdeskundigen: partners, kinderen, verwjizers en zorgteam weten als geen ander wat zorg en aandacht van U Staat Centraal in de praktijk betekent. Lees hun verhaal. U kunt de filter gebruiken om verhalen te selecteren.

 

Selectie

Partners, echtgenoten
Kinderen
Verwijzers
Zorgteam

Echtgenoot van cliënte

Jaren heb ik mijn vrouw verzorgd. Toen mijn vrouw haar heup brak en na een korte revalidatie in een verpleeghuis weer thuis kwam, werd de zorg nog intensiever. Iemand bracht mij op het idee contact op te nemen met U Staat Centraal. Na contact met de directrice ging er een wereld voor mij open. Waar ik al die jaren met liefde mijn vrouw verzorgde hoefde ik dat niet meer alleen te doen. De dames van U Staat Centraal namen een deel van de zorg over en heb ik weer vrije tijd. Ook mijn vrouw is erg blij met de goede zorg. Dank daarvoor U Staat Centraal.

 

 

Echtgenote

Heel langzaam groeit een kleine stoornis naar een echte ziekte, die Syndroom van Dementie heet. Achter die benaming schuilt een wereld van ontkenning, vereenzaming, verwarring, vervreemding en nog veel meer, waarvoor geen woorden te vinden zijn. Niet alleen geldt dat voor de patient, maar ook voor degene, die voor hem/haar zorgt en die dan een Mantelzorger wordt tegen wil en dank. Mantelzorgen betekent met alle liefde, geduld, verdraagzaamheid en uithoudingsvermogen voortdurend in touw zijn, alert zijn, zorgen. Proberen de harmonie en het levensrythme van de patient zoveel mogelijk in stand te houden. Dat kost onnoemelijk veel energie, vooral als je zelf ook gewoon oud bent. Dan blijkt, dat er mensen zijn, die dat een beetje begrijpen en zich zorgen over je gaan maken, je krijgt een case manager en zo raak je in contact met U Staat Centraal. Daar zijn dan de reddende engelen! Zij nemen een stukje van je taak over, geven je even een beetje ruimte en ontspanning. Het is een uitkomst, onbetaalbaar.Ik kan weer even wat vrijer ademhalen. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik een geweldig respect heb voor de manier, waarop USC werkt, een gesmeerde en efficiente organisatie. Een groep, die warmte en toewijding paart aan snelle hulp en grote vakbekwaamheid. Met bewogenheid voor de patient, maar ook vooral voor die Mantelzorger. Ik ken jullie nog maar kort, maar weet, dat ik me heb toevertrouwd aan precies de juiste groep van mensen.

 

 

Echtgenote

Mijn echtgenoot is dementerend en heeft dagelijks verzorging behalve op zondag, dan hebben we een vrije dag. Het fijne van de zorg van U Staat Centraal is dat ik precies weet wie er komt en hoe laat. Mijn man en ik zijn erg gewend geraakt aan de 2 dames die hem verzorgen. Zij brengen hem na de verzorging, op 2 dagen per week ook naar de dagverzorging in het van Ommerenpark. Voor mij is het een heel geruststellend idee dat ik naar het kantoor kan bellen als er iemand extra nodig is als ik weg wil gaan of als begeleiding voor mijn man nodig is. Dat is altijd mogelijk. Ook bij de administratie van het PGB word ik prettig geholpen.

 

 

Echtgenoot

Met veel geduld en vakkennis hebben de “meisjes“ van U Staat Centraal mijn vrouw ruim een jaar verzorgd. Natuurlijk was het voor mijn vrouw, wanneer je een heel leven alles zelf hebt gedaan, moeilijk om alles uit handen te moeten geven, maar met veel tact en liefde namen ze de zorgtaken over. Na enkele maanden ontstond er een hechte band met deze vakbekwame zorgverleensters. Naast de zorgtaken was het ook een verademing dat mevr. van de Scheur (of Lineke) ons door het oerwoud van de regelgeving begeleidde. De mogelijkheden en voorwaarden van het PGB (Persoonsgebonden budget), de AWBZ (Algemene Wet Bijzondere Ziekte Kosten), het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg) en het Zorgkantoor zijn zo omvangrijk en ingewikkeld dat een goede ondersteuning hierbij bijna onontkoombaar is.

 

 

Freelancer

Pensioen stond bij mij niet voor niets meer doen. U Staat Centraal begreep dit helemaal!

 

 

Freelancer

"Vandaag niet alleen...
Maar heerlijk samen
Voel de warmte om mij heen
Weet geen namen
Ben zo dankbaar
Plots was USC daar!"

 

 

Freelancer

"Vanuit mijn diep liggende behoefte om te zorgen voor een ander, keer ik 's avonds, nadat ik de 84-jarige vrouw die ik verzorg naar bed heb begeleid, met een intens warm gevoel huiswaarts, waarbij haar woorden "dag lief mensje" bij mij die avond steeds weer, nog urenlang als vioolmuziek in mijn oren blijven hangen."

 

 

Freelancer

“We hebben te maken met een zorgbureau, waarvan de manager uit het vak komt, dat is mooi meegenomen in deze tijd van de vele re-organisaties. U Staat Centraal heeft een manager, die de vinger aan de pols houdt. Zij kent alle freelancers en cliënten en is niet alleen zakelijk, maar heeft erg veel begrip voor de verpleegkundigen persoonlijk. Dat is heel bijzonder. Zij heeft een pluim verdiend.”

 

 

Freelancer

"Dit werk is voor mij hobby, ik ga iedere keer met heel veel plezier naar mijn werk."

 

 

Freelancer

"Ga geen moment met tegenzin naar mijn werk. Het bijzondere is dat USC mensen bij elkaar weet te brengen met de juiste expertise. Dit maakt het zo flexibel voor zowel cliënten als freelancers. Voor mij is werken voor USC een fijne manier om te combineren met mijn gezin."

 

 

Freelancer

"Van harte gefeliciteerd met het behalen van het HKZ-keurmerk. U Staat Centraal heeft het m.i. volledig verdiend. Dankzij de inzet en het geweldige organisatievermogen van de directie en haar staff is USC een voortreffelijk lopende organisatie. Als één van de vele verzorgenden heb ik steeds een goede briefing gehad wanneer ik bij een cliënt werd ingezet. Ook de administratieve en financiële afwikkeling is immer op de juiste wijze afgewerkt. Wat ik eveneens hooglijk waardeer is de zeer goede bereikbaarheid van het bureau. Al met al is het prettig werken bij en met USC."

 

 

Freelancer

"USC, werk van waarde!"

 

 

Freelancer

"USC is een goed georganiseerd bedrijf dat altijd bereikbaar is en kennis van zaken heeft! Het geeft een fijn en geruststellend gevoel dat zij altijd “achter“ mij staan."

 

 

Freelancer

"Via U Staat Centraal heb ik geleerd dat zorg noodzakelijk en dankbaar is; ook geeft het een zekere structuur aan mijn leven, waar ik blij mee ben. "

 

 

Freelancer

"Met mijn werkervaring voor verscheidene bureaus hier in de buurt, springt "U Staat Centraal" er echt uit. Vooral de duidelijke persoonlijke weekplanning via de mail, de teams met hun eigen coördinator, het doorsturen van de maandelijkse declaraties, het bevorderen van de onderlinge contacten (dmv de maandelijkse borrel) en het activeren van de bijscholingscursussen, dat alles maakt het werken voor USC héél erg prettig!"

 

 

Ime D.

Docent verpleegkunde / Trainer sociale vaardigheden

"Vanaf het begin van U Staat Centraal ben ik betrokken als docent verpleegkunde bij USC en heb ik menig cursus/training mogen geven aan de freelance zorgverleensters waar USC zorg voor organiseert. Als psychiatrische en algemeen verpleegkundige en als docent heb ik 25 jaar ervaring in de zorg en kom met grote regelmaat in allerlei zorginstellingen en velden van de gezondheidszorg. Wat mij steeds weer opvalt bij USC in vergelijk met ander zorgverlenende instellingen, is de mate van persoonlijke betrokkenheid, enthousiasme, deskundigheid en persoonlijke inzet. U Staat Centraal lijkt een reclame kreet maar ik ben in mijn carrière nog geen zorgverlenend instantie of bureau tegen gekomen die dit op deze manier waar maakt. Zorg op maat, korte lijnen en een enorme drive en committent van de medewerkers en freelancers om kwaliteit van zorg te bieden en op die manier die steun te geven waar de zorgvrager en zijn/haar omgeving zo een behoefte heeft. Bovendien werken veel mensen via USC vanuit een maatschappelijke betrokkenheid met een hoge mate van persoonlijke en sociale vaardigheden, zodat ze ook in staat zijn de aandacht en zorg te geven die past en aansluit qua gevoel voor decorum, taalgebruik, etiquette enz.. Het is een warme en persoonlijke manier van zorg, die de grote onpersoonlijke bureaucratische instanties in de verste verte niet bieden en niet waar kunnen maken, ondanks alle schreeuwende belofte en reclame kreten. De manier waarop Lineke van de Scheur als leidinggevende haar medewerkers op kantoor op haar unieke en persoonlijke manier coacht, aanstuurt, het zorgproces bewaakt is heel professioneel en effectief. Potentiële problemen worden op tijd gesignaleerd en effectief opgelost."

 

 

Dochter

"Toen mijn moeder geheugenproblemen kreeg voelden wij gelijk dat we niet alleen stonden in de zorg voor haar. We hebben haar lange tijd met hulp van een prettig clubje verzorgsters van U Staat Centraal thuis kunnen houden maar op een gegeven moment was opname toch onvermijdelijk. Ook na de opname was er betrokkenheid, we hebben een bezoek regeling gehad van de dames die haar het meest na stonden. Eigenlijk tot haar overlijden is dat zo gebleven."

 

 

Dochter

"Begin 2007 kruiste U Staat Centraal ons pad en USC bleek de oplossing voor "thuiszorg op maat". Met mijn dementerende moeder op 3000 km afstand blijf ik toch altijd dichtbij en betrokken; persoonlijk en intensief contact met de medewerkers overbrugt elke afstand. USC heeft altijd professionele begeleiding geboden in de ruimste zin van het woord.... van hulp in het doolhof van sociale regelingen als het PGB, tot, ver daar voorbij, de plaatsing in een passend verpleeghuis. Zonder USC waren zowel mijn moeder als ik nooit zover gekomen!"

 

 

Dochter

"Wat een verademing om zorg te hebben via USC. Een geweldig team van zorgverleensters staat dagelijks klaar voor de zorg van mijn moeder en we hebben er geen omkijken meer naar. Eindelijk na jarenlange intensieve mantelzorg, ondanks de thuiszorg, langdurig op vakantie geweest zonder onderbrekingen. Eindelijk weer tijd voor ons eigen leven. Heel erg bedankt. Wij zijn meer dan tevreden en ik raad iedereen aan een PGB aan te vragen en te stoppen met de thuiszorg die alleen maar naar binnen rent en weer naar buiten en slechte kennis van zaken heeft omtrent dementie."

 

 

Dochter

"Toen 8 jaar geleden bij mijn vader afasie werd vastgesteld, en hij op een gegeven moment niet meer in staat was voor zichzelf te zorgen, oa koken en de daarbij noodzakelijke motoriek lieten hem in de steek, werd het tijd voor verzorging. Mijn vader had het geluk dat U Staat Centraal op zijn pad kwam. Via deze organisatie kwamen successievelijk Mieke, Ellen, Annie, Andy en Gerdien in zijn leven. Naast de huishoudelijk bezigheden die de dames van hem overnamen, namen ze mijn vader ook mee uit. Er werd vaak geborreld op het strand, met het koor meegezongen in de kerk, kerstfeest gevierd in een gerenommeerd hotel, menig vliegtuig gespot bij Schiphol, een oude bekende opgezocht in de palingrokerij waar mijn vader vroeger vaak kwam, en niet onbelangrijk door dorp en duin gefietst. Het kon niet op! Zo gaven ze hem afleiding en verlosten hem telkens weer van zijn depressie. De dames lieten mijn vader deelnemen aan het dagelijkse leven. Hij ging ook mee naar de supermarkt en de markt om boodschappen te doen, naar de visboer om een haring te halen, naar het naaiatelier om een broek te laten vermaken. Hij stond niet buiten de maatschappij maar er middenin! En last but not least signaleerden ze bij hem suikerziekte (met dank aan Mieke en haar levenslange ervaring als laborante, die hem daardoor wekelijks kon prikken!), verzorgden ze zijn wonden, lieten ze de fysiotherapeut komen bij acute gewrichts- en spierpijn, gaven ze aan wanneer hij naar de huisarts of tandarts moest. Mijn vaders leven lag de afgelopen 4 jaar in handen van de dames. Hun professionaliteit en betrokkenheid hebben mij en mijn vader meer dan goed gedaan. Hulde aan de organisatie U Staat Centraal die dit mogelijk maakte en een diepe, diepe buiging voor Mieke, Ellen, Annie, Andy en Gerdien! CHAPEAU, DAMES!"

 

 

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Voor het laatste nieuws zie Facebook

Naar Facebook pagina >

Terug naar boven