Hulp & zorg op uw maat

U bepaalt zelf – eventueel samen met uw familie - welke hulp en zorg u nodig heeft.          U heeft de regie daarin volledig in eigen hand. Uiteraard adviseren wij én de freelance zorgverleners die wij voor u selecteren, hier graag bij. Hieronder vindt u een lijst met diensten waarmee freelance zorgverleners u graag ter zijde staan. Professioneel en in overleg met u.

Persoonlijke verzorging | Begeleiding

U heeft (tijdelijk) hulp nodig bij het wassen en aankleden en bij uw verdere persoonlijke verzorging. Uw medicatie moet worden aangereikt en waar nodig wordt uw huis op orde gehouden en wordt (samen met u) voor maaltijden gezorgd. Soms worden alle taken overgenomen en soms is begeleidende aanwezig voldoende en wordt daarmee structuur en veiligheid geboden. 
U ontvangt net dat steuntje dat nodig is.


Persoonlijke verzorging en individuele begeleiding vanaf 1 uur op afgesproken tijdstippen.

Verpleging

U heeft verpleegkundige hulp nodig. Dit kan tijdelijk, bijvoorbeeld tijdens een revalidatie of na een ziekenhuisopname, maar ook voor langere tijd zijn. Als u een wond heeft of een injectie nodig heeft, of als er andere verpleegkundige taken moeten gebeuren. Soms heeft u advies nodig.


Verpleegkundige zorg vanaf 1 uur op afgesproken tijdstippen.

Nachtzorg en 24-uurs zorg

U heeft in de nacht zorg nodig en voelt zich veiliger als er iemand in huis is. Of u wilt van een goede nachtrust genieten, zodat u de zorg voor uw partner overdag goed aan kan. Voor één, meerdere of alle nachten per week.

Ook als u het klokje rond zorg nodig heeft, 24 uur per dag, is dat mogelijk.

Dementiezorg

Wanneer uw partner, ouder of naaste regelmatig zaken vergeet, en/of eenvoudige handelingen niet meer lukken, wordt het lastiger voor u maar ook voor hem of haar zelf. Uw huisarts en casemanager weten dat wij u goed kunnen adviseren over de mogelijkheden van ondersteuning van een dementerende.

Inlevingsvermogen, een rustige aanpak, een groot gevoel voor humor, geduld en fantasie zijn ingredienten die nodig zijn in de begeleiding. Een klein team van freelance zorgverleners biedt een vertrouwd gezicht voor de dementerende en is een rots in de branding voor partner en kinderen.

Ontmoetingscentrum

Eén of meerdere dagdelen per week niet thuis zijn maar in een veilige omgeving een prettige tijd doorbrengen? In de regio zijn veel mogelijkheden. Van Ontmoetingscentrum voor dementie tot een zorgboerderij. We informeren u daar graag over.

Hulpmiddelen | Alarmering

Naast de rollator, wandelstok en de douchestoel zijn er nog tal van hulpmiddelen beschikbaar die het leven van senioren aanzienlijk kunnen veraangenamen. Of u nu behoefte heeft aan een een sta-op-stoel, een hoog-laag-bed of een sociaal/professioneel alarm, soms is een uitgekiend hulpmiddel precies het ontbrekende stukje in uw puzzel. De mensen van U Staat Centraal weten welke hulpmiddelen het leven makkelijker maken en weten welke instantie hiervoor benaderd moet worden. Zij wijzen u graag de weg bij de aanvraag.

Woningaanpassingen

Eenvoudige aanpassingen aan uw woning kunnen een groot effect hebben op het comfort in uw leven. Zoals een handvat dat op de juiste plaats wordt gemonteerd. Grotere aanpassingen zoals het installeren van een veilige inloopdouche of een traplift kunnen soms nodig zijn om u in staat te stellen veilig en zelfstandig thuis te blijven wonen.

De gemeente beoordeelt of u in aanmerling komt voor woningaanpassingen en kent een inkomensafhankelijke terugbetalingsregeling toe. Waar nodig, helpen wij u graag bij het indienen van de aanvraag. En brengen u in contact met betrouwbare vakmensen en bedrijven die snel en vakkundig de gewenste aanpassingen realiseren.

Begeleiding bij artsenbezoek

Heeft u een afspraak bij uw huisarts of een specialist in het ziekenhuis en wilt u niet alleen gaan. Dan kan de welzijnsorganisatie in uw gemeente u in contact brengen met een vrijwilliger die met u mee gaat. Of u belt U Staat Centraal om het voor u te regelen.

Begeleiding vanaf 1 uur op afgesproken tijdstippen.

Hulp in huis

Een schoon en fris huis, geeft een opgeruimd gevoel. En als het even kan, zorgt u daar zelf voor. Maar als ouderdom of lichamelijke gebreken in de weg staan helpen wij u graag met het indienen van een aanvraag bij het WMO-loket in uw gemeente.

Maaltijdservice

De warme maaltijd is het hoogtepunt van de dag. In de regio zijn cateraars die uw maaltijd bij u thuis afleveren. Koud of warm. En u kent vast Tafeltje dekje? Ook kunt u aanschuiven bij verpleeghuizen in uw buurt waar een lunch of avondmaaltijd geserveerd wordt. Vrijwilligers verzorgen het vervoer.

Als u thuis wilt eten is alleen eten niet altijd prettig. Een freelance zorgverlener kan verse maaltijden voor u opwarmen en serveren. Eén of meerdere dagen per week heeft u dan zorgzaam gezelschap. Vanzelfsprekend wordt ook datgene aangepakt waar u verder mee geholpen wilt worden.

Begeleiding vanaf 1 uur op afgesproken tijdstippen.

Kookservice

Niets is zo fijn als een vers bereide stamppot, suddervlees volgens een oud familierecept of een zondagse soep. Lukt het u niet meer alleen om een maaltijd te koken van verse ingrediënten? Dan kan een freelance zorgverlener u hierbij helpen. En eventueel staat de maaltijd voor de volgende dag al voor u klaar. Eet smakelijk!

Begeleiding vanaf 1 uur op afgesproken tijdstippen.

Kapper | Pedicure

Tijd voor een was- of knipbeurt? Wilt u uw nagels laten doen? Last van een diabetesvoet? U Staat Centraal kan bogen op een groot netwerk van ervaren kappers en pedicures, die graag bij u thuis komen. Wij brengen u op uw verzoek in contact. 

Boodschappen service

Wordt het steeds lastiger om zelf de boodschappen te doen? Wij kunnen iemand voor u regelen die de boodschappen voor of samen met u doet. Op een moment dat het u uitkomt. Het kunnen de dagelijkse boodschappen zijn of bijvoorbeeld veel boodschappen tegelijkertijd voor een feestdag of speciale gelegenheid. De welzijnsorganisatie voor ouderen brengt u graag in contact met een vrijwilliger. Of een freelance zorgverlener helpt u hierbij.

Begeleiding vanaf 1 uur op afgesproken tijdstippen.

Administratie

Heeft u wel eens het gevoel dat u in een moeras van formulieren, regelingen en bedragen bent beland? Misschien is er iemand in uw omgeving die kan helpen met uw administratie. Zo niet, dan kunt u contact opnemen met de welzijnsorganisatie voor ouderen in uw gemeente. Zij kunnen u introduceren aan een vrijwilliger, die u kan helpen met administratieve taken. Ook een freelance zorgverlener kan u hierbij helpen. 

Begeleiding vanaf 1 uur op afgesproken tijdstippen.

Vervoersservice

Wilt u op pad en lukt u dat niet alleen? Een dagje uit, naar het ziekenhuis op bezoek bij vrienden of familie? De welzijnsorganistie in uw woonplaats helpt u graag op weg. In Voorschoten rijdt een Cirkelbus en in Wassenaar een BijBus, die u van A naar B brengt.
Ook een freelance zorgverlener kan u hierbij van dienst zijn als u vervoer mét zorgzame begeleiding wenst.

Begeleiding vanaf 1 uur op afgesproken tijdstippen.

Begeleiding bij uitjes

Heeft u behoefte aan gezelschap? Wilt u er een gezellig dagje/avondje op uit? Naar een concert, restaurant, café, theater, museum, bibliotheek? Winkelen, kleren passen of etalages kijken? Een frisse neus halen? Een herfstwandeling maken? Of op bezoek bij vrienden of familie? 
Het zijn maar ideeën waarvoor u contact met ons kan opnemen!

Begeleiding vanaf 1 uur op afgesproken tijdstippen.


 

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Voor het laatste nieuws zie Facebook

Naar Facebook pagina >

Terug naar boven